Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
CS2HU 2006. március 01. 0 hozzászólás
 

Régen jelentkeztünk már hosszabb hangvételû interjúval itt a counter-strike2.hu hasábjain, azonban most megtört a jég. Jelen esetben, aki megtörte a jeget és válaszolt kérdéseimre, Raul a dalay lamas



Régen jelentkeztünk már hosszabb hangvételû interjúval itt a counter-strike2.hu hasábjain, azonban most megtört a jég. Jelen esetben, aki megtörte a jeget és válaszolt kérdéseimre, Raul a dalay lamas csapatából. Sokakat meglepetésként ért a TeamWarfare Leauge-ban való Premier csoportba való bekerülésük, errõl is szó esik az interjúban, valamint a lehetõségekrõl a ligában, beszélgettünk még arról a sajnálatos tényrõl mely a kisebb csapatok körül folyik mostanában és az is kiderült, hogy a dl nem képviselteti magát a D-LAN-on. Kellemes olvasást! Az interjú
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: cs2hu`bazsowicz


bazso: Üdvözüllek Raul, így a világ másik szegletébõl Szentendrérõl! Bizonyára kis hazánkban már többen találkoztak a neveddel, ismernek téged, azonban kérlek mondjál magadról néhány szót röviden. Mivel töltöd napjaidat, hogyan kerültél bele a scene vérkeringésébe, sõt hogyan estél bele az FPS-ek világába?
dl|Raul: Én is üdvözöllek :) Póczak Balázsnak hívnak, jelenleg Zalaegerszegen élek és egy szakközépiskolában végzem tanulmányaimat. Napjaimnak felét általában iskolában töltöm, a másik felében pedig legtöbbször játszom vagy tanulgatok, bár az utóbbit nem viszem túlzásba. :D Az fps-ek "világába" körülbelül 4 éve estem bele, a Medal of Honor nevû játékkal kezdtem, de kezdett már unalmassá válni és ezért valami más után kellett hogy nézzek, így jött a Source . Sok jót hallottam a játékról, többnyire Trance-tõl. Egyébként a szórsz szín "vérkeringésébe" tavaly nyár végén kerültem bele. ^^

bazso: Két héttel ezelõtt néhány kérdés erejéig elkaptam két csapattársadat, white-ot és goodwill-t, azonban akkor nem esett szó magáról a csapatról. Arra kérnélek, beszélj egy kicsit a dl-rõl, a megalakulásról, valamint, hogy egy kicsit szûkítsük a kört, a tavalyi WCG kvali óta milyen változások történtek a team-ben? Illetve egy-két mondattal mutasd be a csapat többi tagját is.
dl|Raul: Az az igazság, hogy a dl egy régi MOHAA klán volt, amelynek néhány tagja megunta magát a játékot, ezért átjöttek Source-ozni. A klán alakulásáról nem tudok sokat, hogy õszinte legyek akkor még csak nem is MOHAA-ztam :). A WCG kvali óta visszajött a csapatba Syoke és white, akik inaktivitás miatt kényszerültek a "cserepadra". Syknek nem volt internete tavaly több hónapig, white pedig Németországban tanul egyetemen, és akkoriban, ha jól tudom nem volt még gépe. Tehát a WCG lineupunkat goodwill, Trance, Nero, 8zabi és én alakítottuk, megpróbáltunk minél jobb eredményt elérni, ha jól emlékszem a top8 volt akkor a cél, és ezt teljesítettük is. A jelenlegi csapat többi tagja goodwill, Trance, Syoke és white. Gw remek irányító, ha jó napja van, ha nem akkor 100x kell rezgetni msnen, hogy ventire jöjjön :D. Trance és Syk a morál felelõsek, mindig van min röhögni akár egy meccs közben is, white pedig inkább komolyabb alkat.

bazso: Sok újonnan alakult, illetve 2-3 hónapos csapat hatalmas problémája, hogy ha nem jönnek az eredmények, akkor egy út adott: a felbomlás. Volt nálatok hasonló helyzet, mikor úgy éreztétek nem csináljátok együtt tovább kicsit sok lesz ez? Illetve hogyan másztatok ki a gödörbõl, és mit tudnál mondani az új klánoknak, mikre ügyeljenek ha szeretnének egy szépen mûködõ team-et összetartani?
dl|Raul: Nem emlékszem, hogy nálunk a felbomlás ötlete akár szóba jött volna. Szerintem ezt már mindenki tudja de leírom még egyszer, a dl egy nagyon jó baráti kör, ezért még csak meg sem fordult senki fejében . Az újonnan alakult csapatoknak annyit tudnék mondani, hogy alakítsanak ki minél jobb kapcsolatot egymással és sokat gyakoroljanak, akár egy üres szerveren egymás közt, akár PCW-ket játszva.

bazso: Úgy érzem ez a csapatösszetartás, vándorlásmentes életmód meg is látszik az eredményeitekben. Kicsit emlékeztetnéd az olvasókat az útóbbi idõkben milyen sikereket értetek el?
dl|Raul: Elsõként az OBiNet kupát említeném, ahol harmadik helyezést értük el, a hA elleni nyert mérkõzésünk révén. Ezután többek közt elsõ helyezéseink voltak, pl a HellMaster kupán majd a két héttel ezután lezajlott Net-X Pro Series versenysorozaton. Legfrissebb eredményünk a ClanBase keretein belül szervezõdõ OpenCup harmadik divíziójának megnyerése.

bazso: Igen kényes téma a magyar scene, bár nagyon szeretném, ha nem így kéne felvezetni de személy szerint én így érzek vele kapcsolatban, de azt majd egy bazso interjúban^^. Egyik híremben a TWL ligával kapcsolatban a kisebb klánok csak azért mert egy nemzetközi kupában indulnak hihetetlen mértékû negatív „kritikák kapnak” a fórumban. Csak a mi közösségünkben ennyire nagy a negatív hozzáállás és a másik csapat nem tisztelése, eredményeinek semmibe vétele?
dl|Raul: Szerintem egy kisebb klán is ugyanúgy indulhat bárhol, ha beválasztják, legalább játszhat tétmeccseket, és ha kikapnak netalán, abból sokat lehet tanulni. Egyébként úgy gondolom, hogy csak a mi közösségünkben van negatív hozzáállás, a külföldi csapatok tisztelik egymást, és nem veszik semmibe egymás elért eredményét. Nekem ez jött le azóta, mióta játszom a játékkal. Egyébként a magyar MOHAA scene is hasonló, szóval nem kell elszomorodni ^^

bazso: Következõ kérdésemért is biztos fogok kapni meleget-hideget, de félretéve félelmeimet mégis megkérdem: Jelenleg mindent egybevéve hol tart kicsiny közösségünk, valamint hogy érzed magad benne?
dl|Raul: Mit is válaszoljak erre a kérdésre.. Nekem az a véleményem, hogy kissé el vagyunk maradva a külföldi scenektõl. Ettõl függetlenül én személy szerint jól érzem magam ebben a közösségben.

bazso: Áprilisban esedékes a D-LAN, valamint május végén kerül megrendezésre a GPS. Mindkét rendezvényen versenyszám lesz a Counter-Strike: Source. Remélem mindkét eseményen élõben is láthatunk titeket lámulni^^.
dl|Raul: A D-LANon való megjelenést nem terveztük, de a GPS-en mindenképp ott leszünk, tehát ott majd mindenki láthat minket lámulni :).

bazso: Mivel egy multifunkcionális ember vagy nem jelent gondot a csé mellett a MOHAA vagy a MOHAA mellett a csé?
dl|Raul: Nem vettem észre, hogy gondot jelentene. MOHAA-t hetente 2x játszom, 2 kupameccsen, egyet a Nations Cupon és egyet egy Magyar Hosted Cupon. Heti két alkalom nem jelent sokat szerintem, ha emellett napi rendszerességgel csézem, ami többnyire igaz.

bazso: A Source számára nagy érvágás volt, hogy az idei WCG-n újra az 1.6-ot játszatják, valamint a legújabb gigaszervezet a WSVG sem tûnik úgy, hogy támogatná a kedvenc kis játékunkat. Sokan már megint temetik a játékot illetve mondják azt, hogy a Condition Zero nyomába lép majd. Nem félsz hogy feleslegesen vettél új vasat a játékhoz?
dl|Raul: Nem félek, hogy feleslegesen vettem új gépet a gémhez, mivel még nem vettem :D Bár már tervezem, mert ez a config kezd eléggé elavult lenni, és az fps is kevés, amit ez nyújt :(

bazso: Március elseje lévén már kijelenthetjük, hogy a múlt hónapban a ClanBase keretein belül OC döntõt játszottatok a promethia csapatával a harmadik divízióban. Én személy szerint úgy éreztem egy ligával feljebb is beoszthatták volna a csapatot, bár errõl nem tudom neked mi az álláspontod. Visszagondolva a CB-nek sikerül egy jól kiegyensúlyozott ligát összeállítania? A szezon elején számítottatok erre a végsõ gyõzelemre?
dl|Raul: Hogy õszinte legyek, nem ismertük a divízióban szereplõ klánok 90%-át, nem tudtuk mire számíthatunk, de nyilvánvaló, hogy a célunk a végsõ gyõzelem volt, ami aztán sikerült is. Nem tudom mi lett volna, ha a második divízióban kapunk helyet, de ez már a múlté, hisz a harmadikba lettünk sorolva. A következõ szezonban megkapod a kérdésedre a választ, hisz valószínûleg premier ligában leszünk, de egy divízióval feljebb biztos. Bár ki tudja, elõttünk áll ez a TWL kupa, hátha sikerül valamit letenni az asztalra és akár még EC is lehet belõle :D

bazso: Lehet, hogy csak én vagyok túl paranoiás, de OC döntõs meccseteket nézve a második mapon, trainen, úgy éreztem a promethia megpróbál titeket egy akár olcsónak is nevezhetõ trükkel kicsit megzavarni, megtördelni a meccset ( aki nem tudná: egy olyan CB szabályra hivatkoztak miszerint az elsõ map után az ott kezdõ csapat automatikusan T-be áll késkör lejátszása nélkül ). Én vagyok túl rosszmájú, vagy az ellenfél érezte a vesztét és megpróbálta „bedobni magát”?
dl|Raul: Bizonyára abban bíztak, hogy nem tudjuk a szabályokat eléggé alaposan. Az elsõ map után nálunk volt az elõny, megpróbáltak mindent megtenni, hogy CT-ben kezdhessenek. Végülis aztán ha jól emlékszem Nero megnézte a szabályzatot, ami nem tartalmazott semmi erre utaló jelet, hogy ne lenne késkör. Szerencsére nem jött be nekik a dolog, ezért késeltünk és CT-ben tudtunk kezdeni.

bazso: Ezúton is szeretnék mégegyszer gratulálni neked illetve az egész csapatnak! Azonban a most következõ ligában ezerszer nehezebb dolgotok, mit ezerszer egymilliószor! Mint már beszámoltunk róla bekerültetek a TWL liga legelõkelõbb csoportjába a Premier Leagube, ahol olyan csapatok szerepelnek, mint a Forevolution, a Northern Darkness, a CB EuroCup gyõztes Astralis, valamint az EDiT. Számomra ez nagy meglepetés volt gondolom a többi olvasónak, szurkolónak is. Milyen érzés tudni, hogy a legjobb csapatok közt fogtok játszani? Milyen eredményt vársz a csapattól?
dl|Raul: Mindenképpen jó érzés, hogy ilyen kaliberû csapatokkal játszhatunk majd tétmeccseket. Megpróbálunk minél jobb eredményeket elérni ellenük, remélhetõleg e mögött sok gyakorlás fog állni majd, ami hasznunkra válik a késõbbiek során. Nem hiszem, hogy az Northern Darknesst-t vagy az Astralist megszoríthatnánk, de törekedni fogunk rá.

bazso: Ha jól tudom, akkor néhány leendõ ellenfeletekkel már játszottatok pcw-ket, valamint összefutottatok egynapos kupákon. Mennyire ismeritek a csoportotokban szereplõ csapatokat?
dl|Raul: Jól tudod, valóban. Az EDiT-el, a Northern Darknessel, és a Prosperity-vel is volt már szerencsénk pcw-t játszani, az Astralis csapatával kétszer játszottunk, két egynapos kupa keretein belül. A többi csapatot is ismerjük nagyjából, ott van ugye a CB-s OC Premier ligában a playoffig szépen szereplõ Forevolution csapata is, az Audacious csapatáról is csak jókat hallottam eddig. Egyedül a 9millimeter csapata nem ismerõs számomra, de õk állítólag a TeamWarfare ladderekben szerepelnek jól. Egyébként az EDiT csapatáról EDiT * benQ - white sokkal többet tudna mondani.

bazso: Mennyire befolyásol titeket játék közben, hogy egy erõsebb, tapasztaltabb klánnal játszotok valamint, hogy a specták száma meghaladja a 100-at. A promethia ellen ( és egyéb ligákban is) már bizonyítottátok, tudok nyomás alatt játszani. Van olyan ellenfeletek, akiktõl igazán féltek és ez befolyásolhatja a játékbeli eredményességeteket vagy ezeken már rég túl vagytok és úgy álltok hozzájuk mint bármelyik csapathoz?
dl|Raul: Az, hogy erõsebb és tapasztaltabb klánnal állunk szemben nem annyira befolyásolja a játékunkat, mint a specták száma. Akkor általában felpörögünk, néha el is izguljuk a dolgokat, erre a promethia elleni elsõ map (dust2) jó példa lenne. Félni nem félünk egyik csoportbeli klántól sem, kiállunk ellenük és majdnem ugyan úgy állunk hozzájuk, mint bármely csapathoz, de természetesen egy tétmeccsen mindenki jobban izgul, mint egy pcw-n.

bazso: A fórumban sokak úgy gondolják, hogy nem álltok hozzá túl pozitívan a ligához egy-két…khm….érdekesebb hozzászólásotok után, bár tudjuk ez nem így van. Hogy halad a felkészülés, milyen a csapatmorál mostanában?
dl|Raul: A felkészülés az mostanában nem a megszokott módon halad, a múlt hét az egy pihenõ hét volt, hétfõn egy meccset játszottunk az OC döntõs felállással, és ezután már csak játszogattunk, mintsem hogy komolyan készültünk volna. White hazautazott Magyarországra, és itthon nincs rendes gépe, ma cserélt procit, reméljük ez a probléma megoldódik, míg vissza nem megy Németországba. A csapatmorál a meccsek 90%-án jó, mivel mostanában nem igen játszottunk, nem tudok róla többet mondani :>

bazso: Láttad már valamilyen képen egyáltalán a de_russka nevû pályát? Azt már meg sem kérdezem játszottál-e rajta.
dl|Raul: Képen nem láttam még, azonban már letöltöttem és néhányszor végigfutottam rajta. Nem annyira rossz a pálya, bár meccset elég nehezen tudok rajta elképzelni. Majd jövõ héten meglátjuk :).

bazso: Mit tippelsz, hogy fog alakulni a Prmier League Beta divíziójának a végeredménye, kik lesznek a top 5-ben?
dl|Raul: Szerintem az elsõ három helyezett megegyezik majd az EuroCup elsõ három helyezettjével, azaz Astralis, Northern Darkness, EDiT. A negyedik és ötödik hely kiadó, én a Forevolution-t és az Audacious-t tippelném, nem tudom milyen sorrendben.

bazso: Kifizetõdõ hogyha kezdõbb alakulatok is neveznek egy ilyen ligára, esetleg figyelemmel követed majd a többi magyar team menetelését is a ligában?
dl|Raul: Egy ilyen ligán nagyon sokat lehet tanulni, ha az ember komolyan veszi. Mivel a meccsek többnyire a csütörtöki napon lesznek 21.00-ás kezdettel, ezért nem tudom, hogy tudom-e majd figyelemmel kísérni õket, de a cs2hunak köszönhetõen biztos kint lesznek az eredményeik és meg tudom nézni mennyit játszottak :p

bazso: Mik a terveid valamint a csapat tervei a jövõre nézve? Újabb ligák, újabb versenyek, remélem az inaktivitás tõled és a csapat minden tagjától igen messze áll.
dl|Raul: Természetesen fogunk indulni ligákban, egynapos kupákon. Az inaktivitás pedig úgy érzem messze áll mindenkitõl, maximum hogyha rákényszerülünk (tanulás, vizsgaidõszak).

bazso: Raul köszönöm szépen a válaszokat és a rám szánt idõdet, további szép napot kívánok és üdvözlöm a többieket! Glhf TWL ligában és cu@LAN! ^^
dl|Raul: Én köszönöm a lehetõséget, Neked is további szép napot és cu@LAN !

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Szerintünk ezek a legjobb CS2 pályák
A Counter-Strike-sorozat pályái több mint 20 év távlatából a videojátékok ikonikus helyszíneivé váltak, nem is beszélve a versenysport történelméről. Ma az 5 legjobb CS2-es pályát vesszük sorra.
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
de_aztec_405
 
1573
 
 
 
kép 4671
 
1393
 
 
kép 3412
 
1618
 
 
 
kép 2716
 
2505
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu